רפואה סינית ומשלימה תזונה לפי הרפואה הסינית
תזונה לפי רפואה סינית

 

טיפול בתזונה (או תזונה סינית) הוא חלק בלתי נפרד וחשוב מאוד ברפואה הסינית. הסתכלות על המזונות ככלי טיפולי התפתחה במשך אלפי שנים ומושרשת הן בפילוסופיה והשקפת העולם והן בשפה הסינית. בימי עבר לא ידעו מקיום ערך קלורי או אינדקס גליקמי של מזונות.

 

ההסתכלות היא שונה לגמרי: כל מזון הוא בעל טעם המשוייך לאחד מחמשת הטעמים (חמוץ, מתוק, מלוח, חריף ותפל) וטמפרטורה (אנרגטיקה) - מקר מאוד ועד חם מאוד ולא משנה אם נחמם או נקרר אותו. לכל מזון גם השפעה על אחד או לרוב על כמה איברים בגוף.

 

אפשר להגיד בקצרה שאנו - מה שאנו אוכלים. במילים אחרות - אם אוכלים מאוזן, נרגיש טוב, הגוף והנפש יהיו בריאיים. אם מרבים בסוג מזונות מסויים לאורך זמן, נסבול ממחלה כתוצאה מזה.

 

בראייה הסינית אין מזונות טובים או לא טובים לכולם. צריך לבדוק לגבי כל מזון האם הוא מתאים לאדם ספציפי לפי מצב בריאותו. בכל זאת ישנן המלצות כלליות כמו להימנע מאכילת מזון תעשייתי, מלא צבעי מאכל, חומרים משמרים ומייצבים, לא להרבות בסוכרים פשוטים, אוכל ושתיה קרים מאוד, חלב פרה ומוצריו. רצוי לאכול ארוחה גדולה ומזינה בבוקר כאשר מערכת העיכול בשיאה, ארוחה משביעה וקטנה יותר בצהריים ומשהו ממש סמלי בערב. אז למערכת העיכול יהיה מספיק זמן לסיים את עבודתה עד הארוחה הגדולה הבאה וגם הדם יספיק לעבור את תהליך הרענון בכבד בלילה והשינה תהיה רגועה. צורת אכילה כזאת תתרום ליציבות המשקל.

 

 

 

צור קשר

  • השאירו פרטיכם ונחזור אליכם!
  • שם מלא(*)
    Please type your full name.
  • אי מייל(*)
    Invalid email address.
  • טלפון
    Invalid Input
  • הערות
    Invalid Input